Kazada hayatını kaybeden 5 gencin adı ladin fidanıyla yaşayacak

Erzurum'da geçtiğimiz hafta geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden 5 genç için fidan dikildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum'da geçtiğimiz hafta babalarından habersiz aldıkları otomobil ile çorba içmeye giden Atatürk Üniversitesi (AÜ) Öğretim üyeleri Prof. Dr. Yavuz Onganer'in oğlu Burak Onganer, Prof. Dr. Metin Güngörmüş'ün oğlu Furkan Güngörmüş, Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu'nun oğlu Fatih Dodoloğlu, Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt'un oğlu Muhammet Sait Yeşilyurt ve Avukat Zinnur Kara'nın oğlu Erdem Kara, geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişti.

AÜ Rektörlüğü tarafından ömürlerinin baharında hayatını kaybeden 5 genç için Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi'nde ladin fidanı dikildi. Fidan dikimine Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, gençlerin aileleri, yakınları, fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Rektör Koçak, ölümün yokluk hiçlik olmadığını, mekan değişikliği olduğunu vurguladı. Kaybettikleri gençlerin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Rektör Koçak, ?Ölen her insan ahiret hayatına gider. Bu evlatlarımız da ahiretteler; onlar, genç, masum çocuklardı, burada birlikte oldukları gibi, Cennet'te de birlikte olacaklar.? diye konuştu. Kazada hayatını kaybeden Fatih Dodoloğlu'nun annesi Zeynep Dodoloğlu da çocuğu için herkesten dua istedi.

Erzurum'da geçtiğimiz pazartesi günü Refik Saydam Caddesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde Muhammet Sait Yeşilyurt (17) yönetimindeki 16 FA 278 plakalı otomobil ile Mehmet Şerif Soylu yönetimindeki 25 DV 020 plakalı kamyon çarpışmış, kazada Muhammet Sait Yeşilyurt, Fatih Dodoloğlu (15), Burak Onganer (16), Furkan Güngörmüş (16) ve Erdem Kara (16) hayatlarını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber